Dil Seçimi

English (United Kingdom)Turkish (Turkiye)

onlinekayit tr

corum logo 
GSB Logo 2015
tsf logo 2015
 
Son Tura Yaklaşırken
Çorum Belediyesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'nda sona yaklaşılıyor. Turnuvanın genel kategorisinde 7. turda birinci masada karşılaşan IM Quparadze, rakibi GM Rasulov ile berabere kaldı. 6 puan olan GM Rasulov şampiyonluk yolunda üç sporcu ile eş puana sahip oldu. GM Rasulov'u iki Gürcü sporcu GM Davit Benidze ve IM Davit Zarkua takip ediyor. 8. turda GM Rasulov ikinci kez siyah ile oynayarak eş puanlı rakibi IM Zarkua ile kaşılaştı. Yenişemeyen iki kuvvetli sporcu berabere kaldı. ½ puan alan iki sporcu puanlarını 6½'a çıkardı. 8. tur sonunda sıralama şu şekilde: 1. GM Rasulov, 2. GM Benidze ve 3. Zarkua.

12 Yaş Altı kategorisinde 7. tur birinci masada iki Azeri sporcu Eljan Gulamzada ve Sadiq Garayev karşılaştı. 5½ puanlı iki sporcunun maçında galip Sadiq Garayev oldu ve puanını 6½'a çıkardı. 8. Turda Azeri Sadiq Garayev Türk rakibi Daniyel Hepsağ ile karşılatı. Bu maçtan galibiyet ile ayrılan Garayev, turnuvanın 9. turuna 7½ puanla girdi. 8. tur sonrasında sıralama şu şekilde : 1. Sadiq Garayev, Umut Bekirağaoğlu ve 3. Eljan Gulamzada.

Turnuvanın 9. turu 28.05.2016 saat 10:00'da başlayacaktır. Turnuvanın ödül töreni saat 16:00'da Çorum Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecektir.
 
Turkish Chess Federation © 2016