Dil Seçimi

English (United Kingdom)Turkish (Turkiye)

onlinekayit tr

corum logo 
GSB Logo 2015
tsf logo 2015
 
Çorum Açık Başladı
corum acik basladiÇorum Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile 23 - 28 Mayıs 2016 tarihleri arasında bu yıl ilk kez düzenlenen ve  6 ülkeden toplam 120 sporcunun yarışacağı Çorum Belediyesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası başladı.
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı ve Çorum Belediye Spor Kulübü Başkanı Zeki Gül ve Çorum Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Haşim Eğer'in açılış hamlesi ile başlayan turnuvanın açılış töreninde konuşma yapan Başkan Külcü, Çorum Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte düzenlenen turnuvaya ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduklarını belirtti. Farklı ülkelerden ve Türkiye'nin farklı illerinden Çorum'a gelen sporculara başarılar dileyen Külcü, Gürcü ve Azeri sporcuların ülkelerinden getirdikleri hediyeleri de kabul etti. 
Çorum ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve toplam 38 bin TL ödüllü satranç turnuvası 28 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.










1
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü

2
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı ve Çorum Belediye Spor Kulübü Başkanı Zeki Gül ve Çorum Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Haşim Eğer

4
azeri


Genel kategoride mücadele eden 20 ünvanlı toplam 73 sporcu ve 12 yaş altı kategoride 57 sporcu mücadele etmekte olan turnuvanın 1. turunda Genel Kategori sıralama birincisi Azeri GM Vugar Rasulov, Türk sporcu WFM Yulia Gökbulut ile karşılaştı. 1-0 biten karşılaşmada Rasulov turnuvaya galibiyet ile başladı. İkinci masada Türk sporcu Ömer Faruk Ceylan rakibi Gürcü GM Davit Benidze karşısında kaybetti. 12 Yaş Kategorisinde Umut Bekirağaoğlu rakibi Talha Kerem Dölcü karşısında kazandır. ikinci masada Berat Dülger Azeri rakibi Sadıq Garayew karşısında yenildi.


 
Turkish Chess Federation © 2016